fredag 31 augusti 2012

Fermita

Snipp snapp, strax är skrivandet här slut.

En dag i början av den här veckan  hämtade jag ut  ett gigantiskt bokpaket! Böcker som jag ska ha som “studielitteratur”, läsa och låta mig inspireras av under hösten. Egentligen skulle kanske ytterligare en bok vara med, men det glömde jag då jag fotade eftersom den inte följde med i detta bokpaket utan ett annat. Hm, jag ska nog börja ifrån början.
böckerna
Till helgen ska en av mina döttrar och jag gå en skrivarkurs tillsammans med 20 andra skrivsugna personer. Inför den kursen ska vi läsa Hungerspelen av författaren Susanne Collins för att inspireras. Det är den jag glömde ta kort på. Jag har hört talas om den men varit så intresserad. Men nu har jag formligen sträckläst den och innan den första boken var slut så gick jag  till bokhandeln och köpte de övriga två. Jahapp, det var ungdomsböcker, intressant! Det hade jag inte en tanke på medan jag läste den första boken tidig morgon och sen kväll, ja så fort jag hade en liten lucka. Det är alltså i de hyllorna jag ska spana om jag vill förnya sitt läsandet. Det känns som om kursen har fått en riktigt bra start redan.
Relationskompetens i pedagogens värld av  min seminarieledar lärare Jesper Juul & Helle Jensen ska bli riktigt roligt att läsa. Helle har en tredagars kurs med samma titel i Göteborg i november, som jag ska gå. Det ser jag fram emot! Boken Växa inte lyda av Lars H Gustafsson har jag hört så mycket om, så den har lagts till mitt boktorn.
På den inspirerande Human dynamics kursen som jag gick tillsammans med mina kollegor fick jag två boktips. Den lärande hjärnan av Torkel Klingberg & Ta fram kraften inom dig av Susanne Pettersson. Titeln på den boken får mig att tänka på att det är precis det som jag har gjort när jag sporrat mig själv och tagit fram min egen inre Drivkraft för att komma ut ur utbrändhet. Jag sökte och hittade kraften inom mig om än bara en svag liten låga till att börja med, den kraft som gör att det sker en förändring. Jag ÄR inte min “utbrändhet” jag är JAG och jag Motiverar mig själv på olika sätt för att komma vidare. Massor av lärdomar senare känner jag att jag är på rätt väg och jag tänker att nu vet jag lite bättre vad som är just mina fallgropar – att ignorera negativa kroppssignaler, när jag har roligt på jobbet!
‎Jag vet att den här hösten kommer att bli otroligt givande på många sätt och jag vill tacka dig för att du har velat läsa min blogg. Kanske kommer det ett eftersläntrande inlägg någon gång. Något som jag behöver dela med mig av och sortera som pärlor i textform, så att det ligger i rätt korg.
stenar

Ha det bäst & vi ses nog någon annanstans!


*Fermita är Esperanto och betyder stängd vilket den här sidan är nu.

8 kommentarer:

 1. Lycka till och hoppas du skriver nåt här när du får tid. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunnel, Tack! jag kommer nog att skriva här någon gång...kanske. Men mest troligt blir det någon annanstans.
   Kram

   Radera
 2. Har varit kul att läsa dina tankar o reflektioner, hoppas du fortsätter skriva när du har tid och lust! Kram o trevlig helg! Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika, Kul att se dig här! :) Ja att skriva kommer jag att fortsätta med, helt säkert, för jag kan inte låta bli. Får se vart och vad det blir. :)

   Kram och ha en skön helg du med!

   Radera
 3. Kom på att jag saknade dig för några dagar sedan, undrade vart du har tagit vägen? Nu vet jag! Hoppas på god fortsättning i läsandets tecken.

  kram
  Karin

  SvaraRadera
 4. Hej Ewa!
  Hoppas att du kollar kommentarer även om det är ett tag sen du skrev.
  Det är jag som fått tre spännande röda paket i Emmas julklappscirkus!Tack!!
  Du kan gärna mejla mig på skanekatt@gmail.com för jag har ingen adress till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olgakatt, så glad jag blir att det är du! Jag har mailar dig.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera